sobota 24. května 2014

NEJEZTE BLBĚ!

Tak to není moje doporučení, ale filosofie, kterou se snaží naplňovat Prague food festival
Tento festival dobrého jídla a pití se koná tento víkend tedy 23. - 25. 5. v prostorách krásné Královské zahrady na Pražském hradě. Já se zúčastnila už potřetí a zatím jsem nikdy nelitovala! Jednou bylo horko, pak zase zima a tento rok dokonce vše dohromady, já si to, ale vždy skvěle užila a to hlavně díky společnosti, kterou mi dělala mamka, tety, babičky a ještě sestřenice :-D


Člověk zde může ochutnat jídla těch nejlepších restaurací ČR a jako každý rok to byl opravdu zážitek. Tentokrát jsme nejprve začaly u známé třeboňské restaurace Šupina. Daly jsme si tradiční kapří hranolky s máslovými bramborami a koprovou tatarkou a byl to skvělý zážitek. Dále už jsme pokračovaly hlavně masovými pokrmy, jako kachní prsa, kachní jatýrka, škvarková pomazánka, Angus tatarák, Salsicia z přeštického vepře a také minihamburger. Jako nápoje to bylo Lobkowicz pivo, víno ze Zámeckého vinařství Bzenec, káva De'Longhi a Ugova čertsvá šťáva. K tomu navíc variace Sedlčanských sýrů, čokolána Lindt, marmeláda Blanky Milfaitové a dobroty z Freshbedýnky :-)
Všechno čerstvé, krásně servírované a delikatesní. 

A kam jistě zajdu na výborné jídlo? Určitě to bude Naše maso, tedy řeznictví Františka Kšány, měly jsme jejich Salsiciu a bylo to báječné. Dále to bude restaurace Sakura, kvůli jejich NEM závitkům, kterým nikdo z nás moc nevěřil, ale po ochutnání jsme si je daly ještě dvakrát. A nakonec určitě nevynechám letní zdravou zmrzlinu ze samého ovoce UGO :-)

A konečně máme v rodině pořádný profi fotoaparát, takže budou i jiné fotky než z telefonu. Dodám sem později :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat